Seka Aleksic Biografija

"Kraljica" Seka je rodjena u znaku bika sa podznakom vodolija, 1981 godine 23. Aprila, u malom mestu Zvornik u Bosni. 

Oduvek je volela muziku, a njen pevacki uzor je bila Vesna Zmijanac. Išla je u osnovnu školu ''Mitar Trifunovic Uco" u Zvorniku. Njen ucitelj je bio iskusni i provereni pedagog Irfan Nevzatovic. Seka je sa njim i danas u kontaktu, i ti njihovi susreti su veoma dirljivi. U osnovnoj školi je zbog izrazitog talenta za pevanje bila dugo godina solista u školskom horu, sa kojim je išla na brojna takmicenja, na kojima su osvajali najcešce prva mesta.

Prvi profesionalni nastup imala je u leto 1996. godine, sa njenim prvim orkestarom koji se zvao ''Strogo poverljivo". Narednih nekoliko godina nastupala je po celoj bivsoj Jugoslaviji.
2000-te godine SekaAleksic odlazi u Švajcarsku gde ostaje 2 godine. Tamo peva po klubovima i diskotekama i za kratko vreme postaje neprikosnovena zvezda za našu dijasporu, ne samo u Švajcarskoj! Tamo je 2002. godine uradila svoju prvu matricu za CD.

Iste godine, krajem oktobra, u hali sportova "Ada" u Cupriji održan je deseti po redu festival narodne muzike "Moravski biseri" na kojem je Seka Aleksic pobedila glasovima publike.Sutradan u svim novinama i revijama su osvanuli naslovi sa imenom i fotografijama Svetlane Seke Aleksic. Svuda su bile samo reci hvale, divljenja i najave nove zvezde naše estrade. "Nova mega zvezda je rodjena" pisalo je u mnogim revijalnim listovima.

Pocetkom decembra 2002. godine, u mocnoj produkciji i medijskoj prezentaciji kuce "Grand" objavljen je prvi CD Seke Aleksic sa vodecim hitom "Da sam muško", koji je postigao planetarnu popularnost. U pocetnim nastupima na TV "Pinku", kao i na drugim TV kanalima, Seka je imala tremu, bila je po malo zbunjena, ali je svojom iskrenošcu i spontanošcu uspevala da šarmira sve, i kriticare, i voditelje i publiku. Imala je jedan cilj – "da bude najbolja" !

I postala je najbolja! Njeni nastupi zabeleženi su na svim svetskim meridijanima. Nastupala je na gotovo svim kontinentima, a najviše u Evropi. Postala je neprikosnovena estradna zvezda na prostoru bivše Jugoslavije. Podjednako je vole u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Rumuniji… Nakon godinu dana, 2003. godine Seka objavljuje svoj drugi CD. I on je objavljen u produkcijskoj kuci "Grand", a autori pesama su proverena i najbolja ekipa na svetu, za ovu vrstu muzike – Dejan Abadic, Dragan Brajovic Braja, Marina Tucakovic… I ovaj CD se pojavio pocetkom decembra. Njime je Seka definitivno potvrdila svoj uspeh, i njime je ucvrstila svoje vodece mesto na našoj estradi! Zatim pocinju da stižu razna priznanja, kao što su: "Oskar popularnosti", "Hit godine", "Pevacica godine", "Album godine", "Scenski nastup godine" ... Status mega hita sa ovog CD-a ponela je pesma "Crno i zlatno".

U julu 2005. godine Seka je objavila svoj treci CD. Naslovna pesma na tom CD-u bila je "Dodji i uzmi me". Bio je to svojevrsni provokativno-ljubavni zov devojke ili žene, koji su sve dame prepoznale kao deo svog ženskog sentimenta. Sve pesme na ovom cd-u su postale veliki hitovi, a pesma "Iskoristi moje mane" je postala ženska himna. U novembru pomenute godine, tacnije 9. Novembra Seka je imala svoj prvi solisticki koncert u Tuzli, u hali sportova "Mejdan", gde ju je docekalo 8 hiljada obožavalaca!!! Seki je posebno drag taj koncert jer je njemu prisustvovao, pored svih, dragih joj ljudi, i njen ucitelj iz osnovne škole Irfan Nevzatovic! Zatim je usledio humanitarni koncert u Sremskoj Mitrovici, u sportskoj hali "Pinki", pod nazivom "SEKA ZA OSNOVCE". Ovim koncertom Seka je uspela da pokaže svu širinu svoje duše.
Ona je ceo prihod od koncerta uložila u nabavku nekoliko desetina kompjutera sa opremom, i poklonila ih osnovnim školama u sremskom i macvanskom okrugu!!!

Te iste godine Seka lansira i svoju modnu liniju pod nazivom "RICH BITCH" koja je rasprodata u rekordnom roku. Ujedno je prva, i jedina naša zvezda koja je osnovala svoj sopstveni modni brend. Lepota modnih linija, atraktivnost krojeva, moderne boje, mladalacki modeli, neupadaljive, a veoma ukusne dekoracije i aplikacije, kvalitet materijala, zastupljenost prirodnih materijala i tkanina, kao i modne kreacije koje naglašavaju lepotu tela… samo su neke od impresija modnih kriticara koji su videli ovu kolekciju… Godinu 2006-tu Seka ce pamtiti, osim po brojnim nastupima širom sveta, i po svom prvom igranom filmu – "Mi nismo andjeli – treci deo", u kome je igrala lik "Smokvice". Ovom ulogom ona je ostvarila svoj detinji san da postane pevacica ili glumica. Seka je postala i pevacica, i glumica!!! Pomenuti film je bio najgledaniji te godine u Srbiji, a Seka je dobila bezbroj komplimenata za odigranu ulogu. U novembru 2007. godine svetlost dana ugledao je i njen cetvrti po redu album, koji nosi naziv "Kraljica", po istoimenoj pesmi. Ovaj album Seka je spremala temeljno i studiozno, vodeci racuna o najsitnijim detaljima, ne bi li opravdala poverenje velikog broja svojih fanova i poštovalaca, koji su ovaj album išcekivali sa velikim nestrpljenjem. Njihovo cekanje se ipslatilo, Seka ih je sve obradovala sa 11 novih hit pesama, koje su munjevito zavladale diskotekama, kaficima, cd plejerima… Dragan Brajovic, Dejan Abadic, Marna Tucakovic i Romario potrudili su se da ovaj Sekin cd- zvuci mocno i antologijski! Posebnu cast Seka je imala što joj je pevac i kompozitor Sergej Cetkovic, (koga privatno sluša i obožava njegove pesme), napisao jednu prelepu baladu pod nazivom "Reci gde smo mi", koja se takodje nalazi na ovom cd-u. Mnogi su se pronašli u novim pesmama Seke Aleksic, a posebno pripadnice lepšeg pola. Novinari je proglašavaju neprikosnovenom kraljicom srpske estradne scene. Njena popularnost nije jenjavala, a interesovanje za njene nastupe bilo je ogromno, pa je usledila izuzetno posecena turneja po Evropi, kasnije i Americi, na kojoj Seka promoviše svoj cetvrti album. Uporedo sa novim albumom Seka je radila na svojoj modnoj liniji "Queen S", u okviru koje se pojavljuju unikatni modeli haljina, nakit, a Seka najavljuje i modnu liniju za kucne ljubimce, po cemu je ponovo prva u Srbiji i okruženju. Osniva i humanitarni fond "Deci s ljubavlju" sa namerom da pomogne deci lišenoj roditeljskog staranja, topline i ljubavi. Svi novi izazovi kod nje dovode do euforije i žudnje da pobedi, da bude najbolja u svemu. Ona je rodjena kraljica i pobednica! Takvom ju je Bog stvorio, i ona tu misiju ostvaruje sa svakim novim projektom! Snagu i energiju prikuplja na egzoticnim mestima kao sto su: Kuba, Tajland, Egipat, Dubai, Bali… a obožava da posecuje svetske centre kulture, poput muzeja, galerija, pozorišta i opera, gde obogacuje svoje znanje i svoju dušu…

Lepa, mlada, energicna, maksimalno odgovorna i ambiciozna da u svemu bude prva i najbolja, beskrajno odana majci i porodici, verna prijateljima i drugovima, iskrena i spontana, prostodušna i osetljiva na socijalne probleme siromašnih i nemocnih, obožavalac zdravog života i sporta, zdrave hrane i cveca (narocito ruža), nežno raspoložena kada sunce izlazi, ili zalazi... Seka Aleksic je jedinstvena pojava u svetu estradne umetnosti, koja je, van svake sumnje, najveca zvezda estrade prve decenije 21-og veka, sa izgledom da to ostane i u sledecim decenijama!